Theresa Sandberg Leg. veterinär


"Jag tar mig tid att förklara allt för mina djurägare och förser bästa möjliga vård för mina patienter"

Husveterinären i Göteborg grundades 2021 och drivs av mig veterinär Theresa Sandberg. Företaget startades för att ge djurägare möjlighet att erbjuda sina husdjur en tryggare och behagligare upplevelse av sitt veterinärbesök.

Jag tog min veterinärexamen vid Norges veterinärhögskola (NVH) i Oslo 2013. Jag har tidigare arbetat som veterinär i Norge och som chefsveterinär på flera djurkliniker i Göteborgsområdet.


Jag har under åren gått ett flertal fortbildningar inom bl.a. kirurgi, röntgen och ultraljud. Jag har även gått flera kurser inom sjukdom hos kanin och gnagare och har ett speciellt intresse och kompetens för dessa underbara små smådjur. 

Hundar och katter med veterinärskräck ligger mig varmt om hjärtat. All undersökning och behandling utgår från att ge patienten bästa möjliga upplevelse och vård.

Fritiden spenderar jag gärna med min familj, rottweilern Athena, leopardgeckon Sleepy, dvärgskäggagamen Classy och de två kaninerna Svante och Storkerstin.

Emma Hellgren Leg. veterinär


Konsult hos Husveterinären i Göteborg sedan januari 2023

Emma tog sin veterinärexamen vid Sveriges lantbruksuniversistet (SLU) 2012.

Emma har tidigare arbetat som veterinär hos bl.a. Distriktveterinärerna, Ale djurklinik och Västra djursjukhuset. Hon har nu valt att gå sin egen väg som konsult, något vi är oerhört glada och tacksamma för. 


Förutom flera års erfarenhet som smådjursveterinär har Emma även kompetens som hästveterinär.